Uručene nagrade najboljim čitaocima srbačke biblioteke: Knjiga najveća ljubav

D. J.
Uručene nagrade najboljim čitaocima srbačke biblioteke: Knjiga najveća ljubav

SRBAC - Narodna biblioteka iz Srpca uručila je nagrade za najbolje čitaoce u prošloj godini u šest kategorija.

Za najaktivnijeg čitaoca među odraslima proglašen je Aleksa Božić iz Srpca, a među penzionerima istakla se njegova sugrađanka Branka Krčmar. U kategoriji porodice koja najviše čita nagrađeni su Gogići iz sela Glamočani, kojih je petoro u kući, i svima je knjiga najveća ljubav.

- Svi volimo da čitamo i slobodno vrijeme najčešće provodimo uz neku dobru knjigu. Mlađa kćerka posebno voli poeziju, muž dosta čita literaturu o pčelarstvu, a ja klasike - rekla je Ljubica Gogić.

U kategoriji najboljeg čitaoca od prvog do petog razreda osnovnih škola proglašen je Sergej Tovilović, a u kategoriji starijih osnovaca Nikola Vujasin. Učenica trećeg razreda Centra srednjih škola “Petar Kočić” iz Srpca Tatjana Smiljanić najviše čita među srednjoškolcima.

- Pored poezije čitanje je moj najveći hobi, a omiljena literatura mi je ruska, iako dosta čitam klasičnu književnost - rekla je Tatjana.

Direktor biblioteke Branko Savanović rekao je da je ovo treća godina zaredom kako organizuju ovu manifestaciju i istakao da se čitaoci sve više okreću knjizi, što potvrđuje podatak da su u protekloj godini imali 923 registrovana člana, što je najveći broj od osnivanja ove ustanove.

- Renovirali smo biblioteku nakon gotovo pola vijeka, tako da sada imamo moderan i funkcionalan prostor - rekao je Savanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana