Uručena harmonika Etno-ansamblu “Uspomene” iz Drvara

Srna
Uručena harmonika Etno-ansamblu “Uspomene” iz Drvara

BANjALUKA - Direktor vojvođanskog Fonda za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo danas je u Banjaluci uručio harmoniku Etno-ansamblu “Uspomene” iz Drvara.

Ćutilo je istakao da to nije prva saradnja koju ovaj fond ima sa opštinom Drvar u posljednje vrijeme, te da je današnji sporazum o donaciji podsticaj drvarskom Etno-ansamblu u daljem radu i njegovanju kulture, tradicije i folklora povratničkih porodica.

“Fond će nastaviti da pomaže povratničke opštine u zapadnoj Krajini, a to je na današnjem sastanku još jednom potvrđeno”, rekao je Ćutilo, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Mentor i član Etno-ansambla Ljubiša Mijadžević izrazio je veliku zahvalnost za donaciju koja im mnogo znači, istakavši da se ovaj muzički sastav uglavnom finansira iz sopstvenih sredstava.

Prethodno je vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković sa Ćutilom razgovarao o dosadašnjoj saradnji ove dvije institucije i o ranije potpisanom sporazumu koji će biti realizovan kroz naredni period.

“Republički sekretarijat će nastaviti da pruža podršku i da pomaže povratnicima u zapadnokrajiške opštine. Ovo je samo jedna od donacija koju smo dobili od Fonda, a na današnjem sastanku smo utvrdili dalju saradnju s ciljem jačanja veza institucija”, rekao je Ninković.

Ninković je razgovarao i sa načelnikom opštine Drvar Dušicom Runić o realizovanim projektima lani i o infrastrukturnim projektima planiranim za ovu godinu.

Razgovarano je i o javnom pozivu za održivi povratak, kao i o mogućnostima studentskog stipendiranja, rekonstrukciji krovova stambenih zgrada i porodičnih kuća povratnika u Drvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana