Ultrazvučni aparati za tri doma zdravlja

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je u Mrkonjić Gradu isporučio ultrazvučne aparate za domove zdravlja u ovoj i opštinama Ribnik i Oštra Luka.

Šeranić je rekao novinarima da je cijena jednog ultrazvučnog aparata nešto više od 47.000 KM, tako da je ukupna donacija nešto manja od 150.000 KM.

"Mrkonjić Grada ima potrebu za jednim ovakvim ultrazvučnim aparatom zbog dolaska niza specijalista i subspecijalista kojima treba najbolja moguća oprema kako bi mogli da pruže kvalitetiju i efikasnu zdravstvenu zaštitu", istakao je Šeranić.

Šeranić je objasnio da je ovo nastavak aktivnosti koje imaju po cijeloj Republici, u smislu donacije opreme koje je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite uz podršku Vlade nabavilo kroz "Hitni projekat kovid 19".

"To su kreditna sredstva koja Vlada koristi za ove namjene, a gledali smo da nabavimo ono što može dugoročno da se koristi i od kojih će zdravstvene ustanove imati još veći benefit i korist", naglasio je ministar.

Šeranić je rekao da Dom zdravlja u Mrkonjić Gradu od početka ove godine funkcioniše na trezoru i da dugi niz godina dobro i kvalitetno radi na zadovoljstvo svih građana.

Današnja posjeta mrkonjićkom Domu zdravlja bilja je prilika da ministar razgovara sa direktorom ove ustanove Radivojem Erakom i načelnikom opštine Draganom Vođevićem i o novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i o određenim modelima koji novi zakon predviđa.

Vođević je zahvalio ministru i Vladi koji su pokazali razumijevanje za potrebe stanovništva koje živi u manjim lokalnim zajednicama.

"Ova donacija će mnogo značiti svim našim pacijentima jer svi specijalisti i subspecijalisti koji dolaze iz Kliničkog centra iz Banjaluke će imati adekvatnu opremu da na svjetskom nivou liječe paijente", rekao je Vođević.

Direktor mrkonjićkog Doma zdravlja Erak je takođe zahvalio za ovu skupu i kvalitetnu donaciju koja će im, kako je rekao, dobro doći.

"Mi imamo dobar ultrazvučni aparat, ali je dotrajao, tako da je ovo orgomna pomoć koja ide u korist dijagnostike i pregleda pacijenata i da se sve to podigne na viši nivo", istakao je Erak.

Direktor Doma zdravlja u Oštroj Luci Milena Trninić ističe da njihova ustanova do sada nije imala aparat ove vrste i ovog kvaliteta.

"Novi ultrazvučni aparat je od ogromnog značaja za stanovništvo naše opštine i šire regije, sad ćemo imati mogućnost da pružimo potpunuju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu", kaže Trninićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana