Ulice Šipova vrvjele od graje i smijeha FOTO

D. K.
Ulice Šipova vrvjele od graje i smijeha FOTO

Šipovo - Princeze, klovnovi, vještice, vile i vitezovi samo su neke od blještavih i šarenih maski sa kojima je 350 mališana uz graju prošetalo ulicama Šipova.

Dječija pjesme i graja odzvanjali su sa svih strana dok su ih ponosni roditelji, bake i deke i mnogi sugrađani uzbuđeno posmatrali i fotografisali.

Crvenkapica Milica Piljić pjevušila je i mahala prolaznicima, Teodora Ružičić je blistala kao pčelica Maja, dok je veselo skakutao aligator Marko Đukić.

Maskenbal su organizovali Savjet roditelja i Savjet učenika srednje škole u Šipovu, a odazvao se i veliki broj sponzora, koji su najmlađima dijelili slatkiše i poklone.

Učesnike i posjetioce manifestacije, koja je prvi put organizovana u Šipovu, pozdravio je sveštenik Dragan Škalonja, koji je poručio da je divno vidjeti ovoliki broj djece na jednom mjestu.

Nakon toga uslijedio je defile šarenila i boja, a zatim su izabrane najbolje i najoriginalnije maske. Djeci se predstavila novoosnovana etno-grupa “Jefimija” iz Šipova, a u goste je iz Mrkonjić Grada stigao i gradski hor “Mali princ”. Pjesma i smijeh rastjerali su i oblake, koji su u nekoliko navrata prijetili kišom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana