Uginula riba pluta Ukrinom

A. J. R.
Uginula riba pluta Ukrinom

Derventa - U rijeci Ukrini na području opštine Derventa već tri dana pluta ili se zadržava uz obalu veća količina uginule ribe, a uzrok pomora još je nepoznat.

Uginula riba primijećena je u rejonu Kemin vrbak prema Bosanskim Lužanima, a komunalni policajac iz Dervente Marinko Repija rekao je da su u srijedu odmah nakon dojave Sportsko-ribolovnog društva "Ukrina" izašli na teren i uzeli uzorke vode, ali rezultati analize još nisu poznati. 

Na teren je juče stigao republički inspektor za vode iz Banjaluke.

- Inspektor je obišao teren, ali još ne znamo tačan uzrok uginuća. Teško je ispitati zbog čega je došlo do pomora, jer se na tom mjestu miješaju kanalizacija i otpadne vode iz nekoliko firmi u industrijskoj zoni - rekao je Repija dodavši da je kupanje u Ukrini i dalje dozvoljeno.

- Sve se desilo nizvodno od grada, a sva opštinska kupališta su uzvodno prema Prnjavoru i Doboju, pa nije bilo potrebe da se zabrani kupanje - istakao je Repija. 

U Sportsko-ribolovnom društvu "Ukrina" kažu da je ribočuvarska služba primijetila uginulu ribu u rijeci u utorak u poslijepodnevnim časovima.

- Na terenu smo zatekli građane kako kantama vade mrtvu ribu iz rijeke. Primijetili smo bijelu emulziju u Ukrini iz pravca industrijske zone, a među uginulom ribom najviše je mrene, škobalja, klena, bucova, plotice i bjelice. Detaljna istraga je u toku i očekujemo da dobijemo službeni izvještaj - rečeno je u ovom društvu.

Dodali su da očekuju da istraga da odgovor ko je počinilac, te da on bude propisno kažnjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana