Udruženju "Otaharin" stigla pomoć od humanitaraca iz Njemačke

Srna
Foto: semberija.info

BIJELjINA- Bijeljinsko Udruženje građana "Otaharin" saopštilo je da je u Bijeljinu stigla pomoć humanitaraca iz njemačkog grada Grosberna za 500 socijalno ugroženih porodica.

Pomoć, koja se sastoji od odjeće, obuće, higijenskih sredstava, igračaka i školskog pribora, danas će biti podijeljena u Bijeljini, a sutra u Živinicama.

Iz Udruženja "Otaharin" napominju da punih 17 godina evangelistička parohija grada Grosberna iz Njemačke prikuplja i dostavlja humanitarnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva u Bijeljini i Živinicama.

"Iako ih je pandemija spriječila da posjete Bijeljinu i Živinice 2020. godine, oni su svoj humanost dokazali i prošle godine kada su poslali konvoj humanitarne pomoći", dodaje se u saopštenju.

Korisnici ove humanitarne pomoći su socijalno najugroženije porodice, korisnici usluga Udruženja "Otaharin", Centra za socijalni rad, te udruženja "Nada" i "Vrati mi osmjeh".

Ova humanitarna pomoć je posebno bitna za djecu romske nacionalnosti koja su uključena u obrazovni sistem, a humanitarci iz Grosberna svake godine obezbijede posebne poklone za prvačiće, pakete za učenike osnovne škole i stipendije za dječake i djevojčice romske nacionalnosti koji pohađaju srednju školu, koje podrška motivišu u daljem školovanju i razvoju.

Paketi pomoći iz Njemačke dopremljeni su uz podršku udruženja "Otaharin", Centra za socijalni rad Bijeljina i Gradske organizacije Crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana