Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine "Leptir" dobilo novo kombi-vozilo

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA- Novo kombi-vozilo, koje je Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine "Leptir" Srebrenica dobilo u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, značajno će doprinijeti unapređenju rada sa djecom sa posebnim potrebama i uticati na smanjenje troškova, smataraju u ovom udruženju.

"Djeca sa intelektualnim i fizičkim poteškoćama moći će mnogo lakše da posjećuju aktivnosti Udruženja, da u njima redovnije učestvuju, te da putuju po potrebi i susreću se sa članovima srodnih udruženja i organizacija, druže se i takmiče", izjavila je Srni predsjednik Udruženja "Leptir" Željka Katanić i zahvalila za ovaj vrijedni dar.

Članovi udruženja, odnosno korisnici, uglavnom su iz seoskih sredina do kojih nema organizovanog prevoza i vozilo će koristiti za njihov prevoz do sjedišta udruženja, gdje su uključeni u program rehabilitacije i druge programe socijalizacije.

"Kod 90 odsto naših članova roditelji nisu zaposleni i najveći broj te djece živi u teškim uslovima ili u siromaštvu. Roditelji nisu u mogućnosti da ih svakodnevno dovoze u udruženje da učestvuju u aktivnostima, što negativno utiče na njihov razvoj, a dobijanjem ovog vozila u prilici smo da organizujemo prevoz i da najveći broj naših članova uključimo u redovne aktivnosti i rehabilitaciju", naglašava Katanićeva.

Prema njenim riječima, vozilo će koristiti i za prevoz roditelja na edukacije, kao i stručnih saradnika na terenske posjete korisnicima koji zbog prirode bolesti nisu u mogućnosti da prisustvuju aktivnostima u prostorijama udruženja.

Biće korišteno i za prevoz djece na ljekerske preglede i za druge potrebe.

Iz Udruženja "Leptir" zahvalili su predsjedniku Srpske Željki Cvijenović, Savezu udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima i svima koji su darovanjem novca u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" omogućili kupovinu 13 vozila za potrebe djece i mladih sa intelektualnim teškoćama u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana