Udruženje građana Grad: Kultura i ekologija karta za ljepšu Banjaluku

M. L.
Udruženje građana Grad: Kultura i ekologija karta za ljepšu Banjaluku

Banjaluka - Unapređenje kvaliteta života u Banjaluci, prvenstveno u oblastima kulture i ekologije i realizacija projekata kroz međunarodnu saradnju, bile su neke od tačaka prve sjednice Upravnog odbora Udruženja građana "Grad".

Na sjednici održanoj u četvrtak uveče, novoimenovani članovi UO Udruženja najavili su za naredni period inicijative i prijedloge za poboljšanje određenih segmenata u gradu.

- Jedan od prijedloga je da delegiramo pojedince, članove našeg udruženja, koji su veoma uspješni u svom poslu, da budu članovi upravnih odbora gradskih institucija i ustanova i na taj način doprinesu njihovom radu - rekao je predsjednik Upravnog odbora "Grada" Dušan Popović.

On je dodao da Udruženje planira u idućem periodu da organizuje uređenje obala Vrbasa zajedno sa učenicima srednjih škola, a jedna od inicijativa koju će uputiti na adresu Gradske uprave biće i uređenje spomenika na Banj brdu.

Popović je istakao da ovo udruženje ima oko 100 članova, a njihova vrata su, kako kaže, širom otvorena za sve kojima je Banjaluka u srcu. Novoizabrano rukovodstvo "Grada" razmatralo je i nabavke opreme koja će olakšati funkcionisanje ovog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana