Udruženje gardista uručilo novčnu pomoć i pakete za 10 boračkih porodica

Srna
Udruženje gardista uručilo novčnu pomoć i pakete za 10 boračkih porodica

BANjALUKA - Predstavnici Udruženja gardista prve Gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VSR) uručili su povodom vaskršnjih praznika jednokratne novčane pomoći i higijensko-prehrambene pakete za 10 socijalno ugroženih porodica članova Udruženja.

Predsjednik Udruženja Predrag Aćimović rekao je Srni da je pomoć dodijeljena porodicama iz Kozarske Dubice, Laktaša, Teslića, Podnovlja kod Doboja, Stanara, Pelagićeva, Kalinovika, Nevesinja, Drvara i Srpca.

Član Predsjedništva Udruženja Draško Madžar rekao je Srni da je ovo još jedna u nizu humanitarnih akcija koje provode za dvije godine postojanja, a da su sredstva da bi pomogli braći i njihovim porodicama solidarno prikupili svi članovi kako bi ih bar malo obradovali za Vaskršnje praznike.

- Na ovaj način Udruženje pokazuje svoj društveno odgovoran rad prema demobilisanim pripadnicima ove brogade kada su u pitanju socijalne potrebe - istakao je Madžar.

On je najavio da će narednih dana prislužiti svijeće i položiti cvijeće na grobna mjesta za 10 poginulih gardista, te posjetiti njihove porodice širom Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana