Udruženje “Četiri plus”: Prikupljeni udžbenici biće proslijeđeni višečlanim porodicama u Srpskoj

SRNA
Udruženje “Četiri plus”: Prikupljeni udžbenici biće proslijeđeni višečlanim porodicama u Srpskoj

BANjALUKA - Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” iz Banjaluke raspolaže sa oko 100 kompleta udžbenika za osnovce koje će proslijediti zainteresovanim udruženjima višečlanih porodica u Srpskoj, rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Jovan Radovanović.

“Mi smo do sada svake godine prikupljali udžbenike i razmjenjivali ih, te na taj način obezbjeđivali našim članovima, a ove godine, pošto je Grad obezbijedio besplatne udžbenike za sve banjalučke osnovce, prikupljene udžbenike i udžbenike koje će u međuvremenu donijeti naši članovi proslijedili bismo udruženjima širom Republike Srpske”, pojasnio je Radovanović.

On je rekao da je već dogovoreno sa udruženjima višečlanih porodica u Čelincu i Laktašima da preuzmu udžbenike.

“Već raspolažemo sa oko 100 kompleta udžbenika od prošle školske godine koje su djeca donijela u prostorije udruženja čim su završila nastavu”, kaže Radovanović.

On je pozvao roditelje da stare knjige ne bacaju, već da ih donesu u banjalučko Udruženje “Četiri plus” kako bi ih mogli proslijediti udruženjima višečlanih porodica u Republici Srpskoj.

Radovanović je pozvao i sva zainteresovana udruženja u Srpskoj da se jave banjalučkom Udruženju, te dodao da se već javilo Udruženje samohranih majki iz Prijedora za koje je pripremljen jedan broj kompleta udžbenika.

On kaže da je nabavka udžbenika veliki trošak, posebno za višečlane porodice.

“Značajno je da ostanu sredstva u porodici, posebno znajući koliko koštaju udžbenici, plus školski pribor”, kaže Radovanović.

On je rekao da u Banjaluci ima više od 800 višečlanih porodica i da se svakodnevno javljaju kako bi se učlanile u Udruženje.

Republičko Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” okuplja četrdesetak udruženja širom Srpske.

Grad Banjaluka je ove godine prvi put obezbijedio besplatne udžbenike za osnovce sa područja grada, a ovim programom biće obuhvaćeno oko 11.500 učenika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana