Udruženje " Anemona": Paketić djeci oboljeloj od astme

Srna
Udruženje " Anemona": Paketić djeci oboljeloj od astme

PRIJEDOR- Prijedorsko Udruženje građana oboljelih od astme "Anemona" i ove godine je uoči novogodišnjih i božićnih praznika obradovalo najmlađe članove paketićima.

Predsjednik Udruženja Ilinka Macura rekla je da su članovi uglavnom djeca nezaposlenih roditelja i slabijeg imovnog stanja, te im je paketić koji dobiju najčešće i jedini.

Ona je navela da bilo pedesetak paketića i da su ovu priliku iskoristili da zahvale svima koji su pomogli da akcija bude uspješno završena.

- Tu je Gradska uprava, gradonačelnik Dalibor Pavlović, novoizabrana nezavisna odbornica Slađana Radaković, potom Duško Miletić, tvornica "Mira", te preduzeće "Mile-teks", istakla je Macura.

Podjeli paketića je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović koji je istakao da je pomogao sam u skladu sa svojim ličnim mogućnostima.

- Ovim putem mogu da kažem da će u budućnosti grad stajati iza žAnemonež i svega onoga što ona radi, jer znamo koliko su djeca i njihovo zdravlje bitni. U tom pravcu ćemo djelovati i stojim na raspolaganju žAnemoniž i svima onima kojima je pomoć potrebna - rekao je Pavlović.

Udruženje "Anemona" je jedino takvo udruženje u BiH koje okuplja oko 700 članova, među kojima je najviše djece oboljelih od astme do 17 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana