Učestali napadi na kontrolore neovlaštene potrošnje struje

Srna
Učestali napadi na kontrolore neovlaštene potrošnje struje

Bijeljina - Preduzeće "Elektro-Bijeljina" saopštilo je danas da su njegovi radnici često izloženi prijetnjama, ucjenama i fizičkim napadima.

Portparol ovog preduzeća Slobodan Đalamić kaže da nedavni napad na kontrolora Milana Vidakovića u Kozluku nije izolovan jer su radnici često tokom kontrole krađe struje izloženi različitim napadima.


"Najdrastičniji primjer je zabilježn u januaru u Loparama, gdje je radnicima žElektro-Bijeljinež prijećeno automatskim oružjem. Prijetnje Vidakoviću i uništavanje njegove imovine, kao i prijetnje drugim kontrolorima, neće se negativno odraziti na njihov rad jer su ti ljudi svjesni odgovornosti prema poslu i nastaviće savjesno da zarađuju svoj hljeb", rekao je Đalamić Srni.

On je naveo da se 29. aprila desio napad na imovinu kontrolora Milana Vidakovića, zaposlenog u Poslovnici "Elektro-Bijeljine" u Kozluku.

Vidaković je, obavljajući redovne poslove na otkrivanju neovlaštene potrošnje električne energije, otkrio krađu struje, te su protiv nesavjesnog počinioca pokrenute predviđene procedure.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana