Učenici stiču znanje u Bimalu

Ž. K.
Učenici stiču znanje u Bimalu

Brčko - Fabrika jestivog ulja "Bimal" iz Brčkog, kao društveno odgovorna kompanija, pridružila se projektu "Volontiraj-kreditiraj", koji organizuje Udruženje "Infohaus" iz Sarajeva.

Pet učenika srednje Poljoprivredne škole iz Brčkog smjera prehrambeni tehničar provelo je jedan radni dan, simbolično nazvan "socijalni dan", u obilasku Agroindustrijskog kompleksa "Studen holdinga" i pogona "Bimala", gdje su se upoznali sa radom jedinog proizvođača jestivog ulja u BiH. Akcija "Volontiraj-kreditiraj" održava se devetu godinu zaredom, a pravo učešća imaju sve srednje škole iz BiH. Ove godine samo za područje Brčko distrikta obezbijeđeno je 70 radnih mjesta za učenike Poljoprivredne i Medicinske škole, Gimnazije i Srednje tehničke škole.

- Kompanija "Bimal" učešćem u ovom projektu nastoji da učvrsti podršku lokalnoj zajednici u kojoj posluje, a onda i cijeloj zemlji. Shvatajući da je profesionalna orijentacija u uzrastu učenika srednje škole izuzetno važna za njihovu poslovnu budućnost, mi smo danas otvorili vrata naše fabrike ovim mladim osobama - rekla je direktor korporativnih komunikacija "Bimala" Nataša Pucar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana