Učenica Anđela Ristović iz Rudog stihovima otkrila svijet mašte

R. Ta.
Učenica Anđela Ristović iz Rudog stihovima otkrila svijet mašte

Rudo - Anđela Ristović (16), učenica Gimnazije u Rudom, ljubav prema poeziji otkrila je još u šestoj godini, a sada se može pohvaliti prvom zbirkom pjesama pod nazivom "Trenutak sna".

Ova mlada pjesnikinja u pjesmama otkriva svijet u kome živi i u kome mašta i sanjari. Kaže da piše od malih nogu kad u potpunosti nije bila ni svjesna šta znači riječ poezija. Dodaje da je do sada napisala stotinak pjesama i da će se one naći u nekoj od sljedećih zbirki. Pobjeđivala je na mnogim književnom konkursima, a svoje umotvorine je objavljivala i u časopisima. Direktor narodne biblioteke u Rudom Predrag Ostojić kaže da je iznenađujuće da ovako mlada osoba tako piše i razmišlja, a prema ocjenama kritičara pjesme su prerasle njene godine.

- Ovdje je riječ o jednom neospornom pjesničkom talentu što je i rezultiralo štampanjem prve  knjige - rekao je pjesnik Dragan Paponjak.

Profesor Bojan Bjelić je napisao u recenziji da je "zdrava poezija Anđele Ristović".

- Zdrava je jer je jasna, iskrena i jednostavna jer ona nije samo slovoslaganje i plastično traženje odgovarajuće rime  i metra i, jer nije savršena - ocijenio je Bjelić.

Sudeći prema prvoj zbirci pjesama pred mladom Ruđankom je svijetla pjesnička budućnost.

Strofa iz Anđeline pjesme

Pesma

I kad me nekad  obuzmu misli

Toga često i nisam svesna

Da imam samo jedan život

I da je on samo moja pesma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana