U udesu stradao veliki humanista, u Drvaru dan žalosti

GS
U udesu stradao veliki humanista, u Drvaru dan žalosti

DRVAR – Drvarčanin Milan Babić (48) poginuo je juče u sudaru dva vozila na magistralnom putu koji povezuje Drvar i Bosanski Petrovac, u mjestu Guvno.

Policija je saopštila da je dok je drugi učesnik nesreće, 22-godišnji S.G. iz Drvara, zadobio teže tjelesne povrede. I njegov suvozač, 22-godišnji B.R iz Drvara, teško je povrijeđen.

Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Drvar nakon čega su prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Livnu, gdje je B. R. zadržan na daljnjem liječenju, a S.G prevezen u SKB Mostar.

Tijelo smrtno stradalog Nanića prevezeno je u Banjaluku, na obdukciju.

Zbog smrti Babića sutra će biti Dan žalosti zbog gubitka ovog humaniste i privrednika koji je zapošljavao više od 100 povratničkih porodica. Babić, koji je juče stradao na magistralnom putu Drvar-Bosanski Petrovac u mjestu Guvno, biti sahranjen sutra.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je za Srnu da je otišao čovjek velikog srca i veliki humanista.

- Njegov gubitak osjetićemo svi. Doprinos koji je dao razvoju naše lokalne zajednice i održivom povratku je nenadoknadiv - rekla je Runićeva.

Ona podsjeća da je Babić zapošljavao i hranio više od 100 povratničkih porodica, odazivao se na svaku humanitarnu akciju i znao je za svaki problem naći rješenje.

- Otišao je naš brat, drug, prijatelj. U njegovom srcu bilo je mjesta za sve. Veliki ljudi poput Miće žive zauvijek i Drvarčani će ga uvijek pamtiti - navela je Runićeva.

Ona je rekla da su tokom Dana žalosti na javnim mjestima zabranjeni programi javnog, kulturnog ili zabavnog karaktera.

Fizička i pravna lica koja se na području opštine Drvar bave ugostiteljskom djelatnošću dužna su svoje poslovanje obavljati dolično Danu žalosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana