U Trebinju obilježeno 30 godina MUP-a i Dan policije Srpske

SRNA
Foto: Tanjug

TREBINjE- U Trebinju je služenjem parastosa i polaganjem cvijeća na spomenik poginulim pripadnicima policije obilježeno 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Dan policije Srpske.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je novinarima da je prioritet očuvanje ustavnog poretka i bezbjednosti Republike Srpske.

"Poručujem svim građanima na području istočne Hercegovine da su policijski službenici spremni da u punom kapacitetu zaštite njihovu ličnu i imovinsku bezbjednost", istakao je Laketa.

On je napomenuo da je Policijska uprava organizovala niz manifestacija u okviru obilježavanja 30 godina MUP-a Srpske, među kojima su "Dani otvorenih vrata" i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Laketa je bezbjednosnu situaciju na području Policijske uprave Trebinje ocijenio zadovoljavajućom.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić čestitao je Dan policije, te istakao da je bezbjednosna situacija u Trebinju ocijenjena pozitivnom, napominjući da uvijek ima prostora za napredak.

"Video-nadzor u gradu funkcioniše i doprinio je mnogo da se rasvijetle neka krivična djela. U narednom periodu cilj je da se proširi kontrolisanje javnih površina", rekao je Ćurić.

Cvijeće na spomen-obilježje poginulim pripadnicima policije položile su, između ostalih, delegacije Policijske uprave Trebinje i Gradske uprave.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana