U Tolisi završen 18. turnir u prstenu

Srna
U Tolisi završen 18. turnir u prstenu

MODRIČA - Ekipa “Garci” iz Tolise kod Modriče pobjednik je 18. turnira u sakrivanju i traženju prstena pod kapom, igrom kojim su muškarci u nekim ranijim vremenima obogaćivali društveni život na selima tokom zimskih noći.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa sa područja ove opštine, a pobjednički pehar i novčane nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručio je predsjednik mjesne zajednice Tolisa Čedo Lazić, organizatora turira.

On je sinoć, na zatvaranju sedmodnevne kulturne manifestacije, naglasio da je cilj organizatora da se sačuva od zaborava jedna od starih društvenih igara muškaraca na seoskim prelima.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Sastalo se staro društvo” iz mjesta Krčevljani. Treće mjeto pripalo je ekipi “Veterani davaoci krvi” iz Modriče, čiji su članovi Slavko Jeftić, Rajko Bradašević i Mirko Đurić darovali ukupno 185 doza krvi.

Za najboljeg igrača proglašen je desetogodišnji Čedo Lazić, najmlađi član pobjedničke ekipe.

Svečanom zatvaranju turnira prisustvovali su predstavnici opštine Modriča i gosti iz Smederevske Palanke u Srbiji.

Milan Todorović, penzioner iz Vodnica kod Smederevske Palanke, rekao je da 11 godina dolazi na turnir prstena u Tolisi i druge manifestacije u Modriči, u kojoj je dugo godina bio učitelj, a ove godine doveo je prijatelje muzičare da zabave domaćine.

Pokrovitelji turnira su lokalna uprava i brojni modrički privrednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana