U toku realizacija jednog od najvećih projekata u Rogatici: Voda stiže do 200 potrošača

S. M.
U toku realizacija jednog od najvećih projekata u Rogatici: Voda stiže do 200 potrošača

ROGATICA - U Rogatici je u toku realizacija jednog od najvećih poslijeratnih infrastrukturnih projekata, a riječ je o prvoj od dvije faze snabdijevanja vodom naselja Plješevica, Ćemanovići i Donji Seljani.

Završetkom ove investicije, teške skoro milion maraka, vodu sa mreže gradskog vodovoda Ziličina - Rogatica dobiće 200 potrošača.

- Prva faza realizacije ovog projekta, čiji je osnovni cilj rješavanje problema vodosnabdijevanja potrošača iz mjesnih zajednica Plješevica i Seljani, počela je 20. jula, a izvođač radova se obavezao da će je okončati u roku od 90 dana - rekao je načelnik Odjeljenja za unapređenje lokalnog razvoja, privredu i društvene djelatnosti u Opštinskoj upravi Rogatica Desimir Despotović.

Kako je istakao, ova faza radova, u kojoj je i iskop ukupno 1.800 metara kanala za polaganje vodovodnih cijevi uz izgradnju pumpne stanice Vaganj i dva rezervoara u Plješevici u vrijednosti od 360.000 maraka, finansira se iz sredstava Evropske unije u okviru IPA programa prekogranične saradnje opština Kolašin u Crnoj Gori i Rogatica.

Pri kraju su administrativne i tehničke pripreme za početak radova i na drugoj, završnoj fazi koja podrazumijeva nastavak izgradnje vodovodne mreže do rezervoara u Ćemanovićima i distributivne mreže sa priključcima od Plješevice do Donjih Seljana ukupne dužine 4,8 kilometara i investiciju od 591.000 maraka za koju se opština zadužila kod Evropske investicione banke. Tender za izgradnju ove faze je okončan i izvođač radova se obavezao da ih obavi u roku od 120 dana, a to znači da bi potrošači vodu mogli dobiti do kraja ove godine, što će biti veliki događaj i razlog za slavlje, jer se na to čekalo od 2014, kada je urađen projekat.                                                        

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana