U susret Božiću vrijedna donacija za osmočlanu porodicu Ćirković iz Osmaka

Srna
Foto: Agencije

BIJELjINA - Osmočlana porodica Ćirković iz Rakinog Brda kod Osmaka je, uz pomoć dobrih ljudi, u susret rođenju Hristovom dobila donaciju vrijednu 6.594 KM.

Akciju je, blagoslovom NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, realizovala Srpska pravoslavna crkvena opština Osmačka i Srpska pravoslavna crkvena opština capardska, uz pomoć Dobrotvorne organizacije "Trojeručica" i vjernog naroda iz Osmaka, Beograda, Brčkog, Banjaluke, Pančeva, parohijana iz Capardi koji žive i rade u inostranstvu.

Ovom donacijom za porodicu Ćirković nabavljeni su krava i ovce, šporet na drva, dva kreveta, posteljine, jastuci i prekrivači, frižider, televizor, tablet i igračke za djecu, namirnice i hrana, kao i pelene i higijena za djecu i domaćinstvo, objavljeno je danas na sajtu Eparhije.

Iz Eparhije su zahvalili svima koji su pomogli da ovoj višečlanoj porodici budu uljepšani praznici.

"Radujemo se što su se akciji izgradnji kuće za porodicu Ćirković odazvali predsjednik Republike Srpske, opština Osmaci, žitelji Osmaka, Capardi i drugih mjesta, te organizacija Srbi za Srbe, tako da je do sada već izliven temelj njihovog novog doma", naveli su iz Eparhije.

Iz Eparhije su pozvali sve koji su u mogućnosti da putem Organizacije "Srbi za Srbe" i opštine Osmaci pomognu dalju izgradnju doma za porodicu Ćirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana