U Srebrenici već dva mjeseca nema oboljelih, mjere zaštite produžene

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA - Štab za zaštitu i spasavanje opštine Srebrenica produžio je do 30. avgusta mjere zaštite od širenja virusa korona, koje su usklađene sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Štab je konstatovao je da je epidemiološka situacija u ovoj opštini zadovoljavajuća, da više od dva mjeseca nema novooboljelih građana od kovida 19, ali da su nakon dužeg vremena dvije osobe iz ove lokalne zajednice u izolaciji jer su bile u kontaktu sa zaraženim licima.

Imunizacija stanovništva odvija se u skladu sa interesovanjem, a Dom zdravlja je obezbijedio dovoljan broj vakcina.

Stručni saradnik za higijensko-epidemiološke poslove u ovoj ustanovi Uglješa Stojanović rekao je Srni da je od početka imunizacije prvu dozu vakcine primilo 840 građana, a revakcinisano ih je 626.

„U petak nastavljamo sa vakcinisanjem zainteresovanih. Imamo na raspolaganju vakcine fajzer, sinofarm i sputnjik ve“, naveo je Stojanović.

On ističe da do sada nije bilo nikakvih komplikacija ili negativnih indikacija na primljenu vakcinu, dodajući da dinamika imunizacije zavisi od interesovanja građana i nabavke vakcina.

Stojanović napominje da je veliki broj stanovnika ove pogranične opštine iskoristio mogućnost besplatnog vakcinisanja u Srbiji, ali da još nisu poznati podaci o ukupnom broju vakcinisanih Srebreničana u Srbiji i drugim zemljama.

Od pojave virusa korona, u srebreničkoj opštini preminulo je 13 osoba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana