U Srebrenici upisano više prvačića nego lani

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA- U dvije postojeće osnovne škole u srebreničkoj opštini upisano je ukupno 50 prvačića, što je za 11 više nego u prošloj.

U Prvu osnovnu školu Srebrenica upisano je 45 prvačića. Od tog broja dvadesetosmoro će nastavu pohađati u centralnoj školi u Srebrenici, četrnaestoro u područnoj školi u Potočarima, dvoje će krenuti u područno odjeljenje u selu Osmače i jedno u Žutici.

U područnim odjeljenjima ove škole u Sasama, Sućesci i Osatu neće biti prvačića, a područno odjeljenje u Podravanju zatvoreno je prošle godine zbog nedostatka učenika.

Direktor Škole Snježana Jandrić rekla je Srni da je u centralnoj školi prošle godine otvoreno posebno odjeljenje za učenike sa smetnjama u razvoju i ono nastavlja sa radom.

U Osnovnu školu "Kosta Todorović" u Skelanima upisano je svega pet prvačića, kao i prošle školske godine, potvrđeno je Srni u toj školi.

Sve pripreme za obavljanje nastave su završene i srebreničke škole su spremne za početak nove školske godine, odnosno nastavnog procesa koji u Republici Srpskoj počinje u četvrtak, 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana