U srbačkoj biblioteci 435 novih čitalaca

Srna
U srbačkoj biblioteci 435 novih čitalaca

SRBAC- U Narodnu biblioteku u Srpcu učlanilo se 435 novih čitalaca tokom tradicionalne akcije po cijeni od jedne KM, koja se organizuje povodom svetosavskih praznika.

Direktor srbačke biblioteke Branko Savanović rekao je Srni da je uprkos pandemiji virusa korona akcija ispunila željeni cilj.

Prema njegovim riječima, od ukupnog broja učlanjenih čitalaca, 259 se učlanilo po promotivnoj cijeni od jedne KM, a 138 novih članova su učenici najboljih odjeljenja sa područja opštine koji su na poklon dobili godišnje karte.

"Osim toga, svake godine poklanjamo i godišnje članske karte za ratne vojne invalide, porodice poginulih boraca Vojske Republike Srpske, socijalne slučajeve i donatore, te je na taj način učlanjeno 36 osoba", rekao je on i dodao da su se dvije osobe učlanile prije početka svetosavske akcije.

Prema cjenovniku koji važi za 2022. godinu, redovna godišnja članarina za odrasle iznosi 10 KM, a za učenike, studente, penzionere i kolektivna učlanjenja pet KM.

Plaćanja članarine oslobođena su djeca predškolskog uzrasta, članovi udruženja "Izvor", porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi i socijalno ugrožena lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana