U Rogatici prikupljeno 27 doza krvi

Srna
Foto: Ilustracija

ROGATICA- U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Rogatici danas je prikupljeno 27 doza ove dragocjene tečnosti, rekla je Srni šef Službe za transfuziju Univerzitetske bolnice Foča Senka Milić.

Milićeva je navela da je prezadovoljna današnjom akcijom i da je prikupljena krv namijenjena pacijentima iz Rogatice koji se liječe u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Ona je izrazila zadovoljstvo odzivom mladih davalaca krvi, uglavnom maturanata, od kojih je njih desetak ispunilo uslove za darivanje krvi.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta u Rogatici Vesna Ristić rekla je Srni da je današnja akcija održana pod motom "Vaših pet minuta - nečiji cijeli život" protekla veoma uspješno i iznad očekivanja organizatora.

Ona je naglasila da se za akciju prijavilo 49 davalaca, među kojima je bio i višestruki davalac Milutin Delić koji je danas darivao krv 49. put.

Ristićeva je navela da su učesnici u ovoj humanoj akciji uglavnom višestruki davaoci, te dodala da se prvi put akciji odazvalo i 30 maturanata.

Organizator današnje akcije je opštinska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske iz Foče. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana