U ponedjeljak počinje "Vivia 3 na 3 Prnjavor"

Srna
U ponedjeljak počinje "Vivia 3 na 3 Prnjavor"

PRNjAVOR - Tradicionalni turnir u basketu "Vivia 3 na 3 Prnjavor", koji i ove godine ima status Lajt kvest /Litle Quest/, počinje u ponedjeljak, 17. jula, takmičenjem u omladinskim kategorijama.

Član Organizacionog odbora turnira Ljubiša Šikarac u izjavi novinarima pojasnio je da će prvi na teren izaći pioniri koji utakmice igraju u ponedjeljak.


"U utorak, 18. jula, igraće kadeti, a dan kasnije svoje utakmice grupne faze igraju juniori. Susreti nokaut faze i finala u sve tri kategorije igraju se 20. jula", precizirao je Šikarac i dodao da se za turnir prijavio veliki broj ekipa iz cijele BiH.

Za petak, 21. jul, zakazana je "Nikšićko pivo 3 na 3 liga Republike Srpske", koja se ove sezone igra u 25 lokalnih zajednica. Šampion Srpske putuje na čelendžer turnir u Francusku.

Šikarac je naveo da će Prnjavor peti put imati i Lajt kvest turnir koji se igra 22. i 23. jula, za koji su prijavljene ekipa iz cijelog regiona, Poljske, Turske, Italije, a u toku su dogovori sa ekipama iz još nekoliko zemalja.

Ovogodišnji slot vodi u poljski Lublin.

"Ovaj peti turnir sa statusom 'kvesta' veliko nam je priznanje za sav trud i rad, ali i motiv da svake godine idemo stepenicu više u organizaciji turnira", istakao je Šikarac.

Turnir će i ove godine imati podršku grada koji je generalni sponzor.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš napomenuo je da manifestacija koja promoviše basket u Prnjavoru ima tradiciju održavanja 27 godina i jedna je od najdužih ove vrste u cijeloj BiH.

"Prnjavor u julu živi zajedno sa ovim turnirom zato pozivam sugrađane da svojim dolaskom budu dio ovog događaja i podrška ekipama na terenu", rekao je Tomaš novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana