U petak tematska sjednica o Trgovskoj gori

Srna
Foto: Ilustracija

NOVI GRAD - Skupština opštine Novi Grad u petak, 24. decembra, razmatraće informaciju o aktivnostima opštine Novi Grad, Pravnog i Ekspertskog tima BiH u vezi sa planovima i aktivnostima Hrvatske za izgradnju odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, rekao je Srni načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

Drljača je istakao da će tematskoj sjednici prisustvovati predsjedavajući Ekspertskog tima Emir Dizdarević. "Smatramo da je ovo pravo vrijeme za tematsku sjednicu s obzirom na to da se o ovoj temi u proteklom periodu dosta govori", rekao je on.

Drljača je naveo da će na tematskoj sjednici lokalnog parlamenta biti razmatrana i informacija o epidemiološkoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici, o čemu će govoriti predstavnici nadležnih službi Doma zdravlja Novi Grad.

Hrvatska planira da radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane "Krško", kao i postojeći institucionalni otpad, odlaže u opštini Dvor, na granici sa BiH. Nadležne institucije na svim nivoima vlasti u BiH imaju jednoglasan stav o neprihvatljivosti odlaganja radioaktivnog otpada u neposrednoj blizini granice, jer bi time bilo ugroženo zdravlje stanovnika u 13 opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u slivu rijeke Une, kao i životna sredina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana