U petak svečana akademija i nastup pjesnika iz regiona

Srna
Foto: Srna

DERVENTA - U Derventi će u petak, 20. avgusta, biti održana Svečana akademija, uz nastup najboljih nagrađenih pjesnika kroz tradicionalne Međunarodne konkurse "Suze Kozare", Pjesma godine Balkana i Evropske unije i "Zlatno Pero Ljubljana 2021".

Svečanu akademiju organizuju Savez srpske dijaspore Slovenije, Udruženje srpskih književnika Slovenije i Evropske akademije srpskih nauka u umjetnosti, u saradnji sa Srpskim književnim klubom "Vihor" iz Dervente.

Organizatori Akademije saopštili su da će nastupiti Pjevačka grupa Kulturno-umjetničkog društva (KUD) mladih "Bosiljak" iz Dervente, predviđen je nastup i svečano proglašavanje pobjednika po međunarodnim konkursima, te nastup gostujućih pjesnika na manifestaciji.

Ovaj događaj najavljen je u prostorijama Centra za kulturu u 19.00 časova.

Na Akademiji će biti ozvaničen rad podružnice Udruženja evropske akademije srpskih nauka i umetnosti u Republici Srpskoj i imenovanje rukovodstva.

Predviđena je i dodjela posebnih zahvalnica i priznanja zaslužnim pojedincima, udruženjima ili ustanovama.

"Velike međunarodne manifestacije održavali smo kroz Vesele dane srpske dijaspore u Sloveniji, ali pojavom virusa korona primorani smo da to činimo drugačije i na više mjesta. Ove godine najveća manifestacija održaće se u Derventi", navode organizatori.

Predstavnici Srpskog književnog kluba "Vihor" Derventa povodom 20 godina održavanja Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta "Prljača" najavili su dodjelu posebne plakete gradonačelniku Dervente Miloradu Simiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana