U Palama odigrana predstava “Žene, novac, sudije”

Srna
U Palama odigrana predstava “Žene, novac, sudije”

PALE - Pozorišna predstava “Žene, novac, sudije”, koju su odigrali glumci Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Mihaila Laptoševića, oduševila je stotinjak gledalaca u Kulturnom centru Pale.

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Slavka Brezo rekla je novinarima da je predstava odigrana u okviru manifestacije “Sretenjski dani”, koju organizuje ova ustanova s ciljem da kulturu još više približe građanima.

Brezo navodi da će sutra u okviru manifestacije u Kulturnom centru Pale organizovati promocija knjige “Dnevnik ratnog hirurga” autora Miodraga Lazića, koju je posthumno objavila Novinska agencija Republike Srpske “Srna”.

Ona dodaje da su učesnici promocije urednik izdanja Branislav Ilić, recenzent knjige Zoran Žuža, akademski slikar i autor grafičkog i likovnog rješenja korica knjige Marko Kusmuk i glumci Studentskog pozorišta Pale.

Promocija knjige planirana je za 19.00 časova.

Za srijedu, 16. februara, Kulturni centar Pale u saradnji sa Kinotekom Republike Srpske u 18.00 časova organizovaće prikazivanje filma “Čekajući Handkea” reditelja Gorana Radovanovića.

Brezova kaže da je film o posebnim vezama nobelovca Petera Handkea sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, i da je ulaz slobodan.

Glumac Janko Cekić rekao je da je zajedno sa kolegama Sašom Đuraševićem i Mihailom Laptoševićem publici približili život trojice fudbalskih sudija kroz prizmu fudbalske socio-ljubavne drame, koja se nastavlja kroz melodramatičnu komediju karaktera.

Cekić dodaje da su se mogla vidjeti dešavanja u svlačionici za vrijeme utakmice, o nadmetanjima ko je glavni, ko je pomoćni, koje su malverzacije izmještanja kako u domaćem fudbalu tako i u svijetu.

On podsjeća da je predstava izašla na Vidovdan prošle godine i da im je ovo osmo izvođenje.

Generalni pokrovitelj manifestacije je opština

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana