U organizaciji aktiva žena SP Banjaluka i Doboj stotinjak djece posjetilo Muzej RS

GS
U organizaciji aktiva žena SP Banjaluka i Doboj stotinjak djece posjetilo Muzej RS

BANjALUKA- Oko stotinu djece mlađe dobi danas je u organizaciji aktiva žena gradskih dobra SP Banjaluke i Doboja posjetilo Muzej Republike Srpske povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta.

Predsjednik Aktiva žena banjalučke Gradske organizacije Slavica Milikić rekla je da je ova aktivnost podrška Međunarodnom danu djeteta, kako bi se još jednom i ovim činom pokazalo da je SP stalno na putu podrške pravima djeteta.  Prema njenim riječima, ovo će imati i edukativnu svrhu za djecu, jer su im muzejski kustosi pokazali i upoznali ih sa izložbenim eksponatima.

-Ovo je dan posvećen djeci i roditeljima. Tu smo da se na prigodan, djeci blizak način, družimo i, u isto vrijeme, kroz druženje, učimo našu djecu kako da postanu i ostanu dobri ljudi koji će se u životu voditi istinskim vrijednostima - istakla je Milikić.

Prema njenim riječima, bitno je da djeca znaju ne samo svoja prava, već i svoje dužnosti, kako bi jednog dana bili odgovorni članovi ovog društva koji u odnosu sa drugima poštuju osnovne vrijednosti tolerancije i altruizma.

-Na taj način gradimo društvo jednakosti, što je jedan od osnovnih postulata Socijalističke partije - istakla je Milikićeva.

Potpredsjednica Aktiva žena Gradskog odbora SP Doboj Dajana Lugonjić je istakla da je jako bitno da država stalno pruža adekvatnu podršku porodicama i stvara uslove za skladan razvoj svakog pojedinca.

-Bez te podrške je nemoguće pričati o pravima i dužnostima ni djece niti odraslih. Adekvatan sistem zaštite je osnova za ostvarivanje bilo kog prava i mi se, kao partija, za takav sistem i zalažemo. U ovim teškim vremenima to je pravi izazov - istakla je Lugonjić.

Direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić je istakao da upravo ovakve aktivnosti posvećene djeci, koje imaju i zabavni i edukativni karakter, igraju veoma važnu ulogu u pravilnom i zdravom odrastanju djece i pozvao sve roditelje da sa djecom češće posjećuju Muzej Republike Srpske, koji u stalnoj postavci ima veoma interesantne sadržaje, posebno za one najmlađe.

Naglasio je da je članicama ova dva aktiva i djeci predstavljena stalna postavka muzeja koja se sastoji od pet odsjeka - za arheologiju, istoriju, za prirodu, za etnologiju i etnografiju i istoriju umjetnosti, naglasivši da je ovo vrlo bitna posjeta, jer za većinu djece je ovo prvi put da su u posjeti muzejskoj ustanovi.  On je dodao da Muzej raspolaže sa 107.000 predmeta, a da se u stalnoj postavci nalazi oko 3.000 reprezentativnih predmeta i da će djeca kroz određeni vid zabave imati priliku dosta toga da nauče.
Sa dječicom se danas družio i potpredsjednik Socijalističke partije Srđan Todorović. On je izrazio veliko zadovoljstvo aktivnostima aktiva žena Socijalističke partije, izrazivši uvjerenje da će one u budućnosti biti još intenzivnije i sadržajnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana