U opremu i izgradnju u Rudniku olova i cinka “Sase” ulažu 6,3 miliona KM

K. Ć.
U opremu i izgradnju u Rudniku olova i cinka “Sase” ulažu 6,3 miliona KM

Srebrenica - Rudnik olova i cinka “Sase” kod Srebrenice ostvario je prošle godine rekordnu eksploataciju od 356.000 tona rude, što potvrđuje da se iz godine u godinu bilježe novi rekordi.

U ovom rudniku, koji radi kao poslovna jedinica firme “Gross”, čiji je vlasnik britanska kompanija “Mineko”, nastavljaju sa pozitivnim poslovanjem i ulaganjima u osavremenjivanje proizvodnje, opremanje i stvaranje uslova za bezbjedan rad.

- Plan investicionih ulaganja u ovoj godini je 6,3 miliona marka za nabavku opreme, izgradnju i održavanje objekata i za projektno-tehničku dokumentaciju, odnosno za stvaranje uslova za bezbjedan rad i eksploataciju rude, te ostvarenje plana proizvodnje na prošlogodišnjem nivou i nastavak održavanja kvaliteta koncentrata olova i cinka - navode iz te kompanije.

Ističu da je planiran i rad na pripremi novih otkopnih blokova i uvođenju selektivnosti pri otkopavanju rude, što treba da dovede do poboljšanja produktivnosti, smanjenja potrošnje energije i boljih finansijskih rezultata poslovanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana