U Nevesinju pronađeno 45 stabljika indijske konoplje

GS
U Nevesinju pronađeno 45 stabljika indijske konoplje

45 stabljika marihuane visine do metar i po raslo je u kršu sela Ćesim dvadesetak kilometara od Nevesinja.

Nezvanično se saznaje da je indijsku konoplju sadio Nevesinjac Novica Kilibarda. Nakon postavljene zasjede ovo lice je uhapšeno, a onda je urađen i pretres.

“Kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina oružja. Jedna automatska puška M70, tri vojničke puške M48, sedam bombi, 570 metaka raznog kalibra i jedan metak sa punjenjem”, rekao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Nevesinjac je imao i više od 300 komada sjemenki indijske konoplje, preciznu vagu i 130g marihuane. Policija je sve ovo izuzela a dalje će odlučivati trebinjsko Tužilaštvo.

Plantaža marihuane u Hercegovini nije veliko iznenađenje. Samo u zadnjih 12 mjeseci na području Istočne Hercegovine policijski službenici PU Trebinje pronašli su šest zasada marihuane.

Policija na jugu osim droge ima posla i sa oružjem. Sprovedena je akciju „Kalibar” a u kući Bilećanina  B.Budalića imali šta naći.

“Četiri puške, jedan mitraljez, jedan pištolj, 1760 metaka, četiri namotaja sporogorućeg štapina, jedan detonirajući štapin , električne kapsule kao i osam pripremljenih kapsula ali i 36 kapsula M8”, rekao je Laketa.

I u ovom slučaju Tužilaštvo je na potezu. Bilećaninu se na teret stavlja KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana