U Modriči potpisani ugovori sa 57 novih stipendista

Srna
U Modriči potpisani ugovori sa 57 novih stipendista

MODRIČA - U Modriči su danas potpisani ugovori o stipendiranju još 57 studenata u akademskoj 2019/2020. godini, a iz lokalnog budžeta za stipendiranje će ukupno biti izdvojeno 200.000 KM.

Načelnik opštine Mladen Krekić rekao je da će Modriča u ovoj akademskoj godini stipendirati ukupno 159 studenata.

"Opština je do sada, sa novih 57 stipendista, podržala školovanje ukupno 1.334 studenta sa prostora ove lokalne zajednice", naveo je Krekić.

On je istakao da se stipendiraju redovni studenti druge i viših godina studija, a od ove godine pravo stipendiranja od prve godine imaju djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije, studenti iz porodica sa četvoro i više djece.

Stipendije se isplaćuju u mjesečnom iznosu od 100 KM, s tim da se za 30 odsto uvećava stipendija studentima koji su u prethodnoj godini studija položili sve ispite i postigli uspjeh najmanje osam, kao i studentima deficitarnog zanimanja na prostoru Modriče.

Student druge godine softverskog inženjerstva i informacionih tehnologija na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu Dragana Filipović rekla je da stipendijama opština nagrađuje dobre studente i motiviše ih da marljivije rade i redovno izvršavaju obaveza na fakultetima.

Stipendista druge godine Medicinskog fakuteta u Banjaluci Nemanja Marjanović rekao je da je stipendija podrška i porodicama studenata u vrijeme školovanja koje dugo traje i mnogo košta.

Student druge godine Bogoslovskog fakulteta u Beobradu Stefan Pajić zahvalio je za stipendiju koja je dragocjena, istakavši da je opština prepoznala trud studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana