Milionska šteta u Kozarskoj Dubici nakon nezapamćenog nevremena (VIDEO)

Srna
Milionska šteta u Kozarskoj Dubici nakon nezapamćenog nevremena (VIDEO)

KOZARSKA DUBICA - Nevrijeme praćeno jakim vjetrom i gradom veličine teniske loptice, koje je sinoć zahvatilo dijelove opštine Kozarska Dubica pričinilo je milionsku štetu, rekao je za RTRS načelnik opštine Radenko Reljić.

Reljić je rekao da opština Kozarska Dubica očekuje pomoć nadležnih republičkih institucija u sanaciji štete od sinoćnjeg nevremena.

On je novinarima izjavio da je led polupao stakla na objektima, da je voda ušla u mnoge domove, uništeni su usjevi i seoski putevi, a građani prijavljuju štetu na njihovim automobilima.

-Osjećali smo se bespomoćno kada je ovo nezapamćeno nevrijeme pogodilo opštinu, ali na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava. Sada je na nama da obiđemo teren i vidimo šta nam je činiti. Ne ponovilo se - dodao je Reljić.

U Kozarskoj Dubici normalizuje se snabdijevanje električnom energijom, nakon prekida usljed olujnog nevremena praćenog gradom.

Od jutros struje ima na cijelom gradskom području, dok su bez električne energije i vode prigradska naselja i sela koja se snabdijevaju sa 20-kilovotnog dalekovoda Rakovica, Knežica i Bačvani.

Iz "Elektrodistibucije" u Kozarskoj Dubici saopšteno je da se radi na saniranju kvarova na niskonaponskoj mreži kojih je mnogo zbog olujnog nevremena.

Iz "Vodovoda" je saopšteno da se tokom dana očekuje normalizacija vodosnabdijevanja.

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica u Kozarskoj Dubici od juče je imala ukupno devet većih intervencija, koje su se odnosile na uklanjanje stabala sa kolovoza, krovova zgrada i ispumpavanje vode iz stambenih objekata.

Kozarsku Dubicu juče je u 18.30 časova zahvatilo olujno nevrijeme praćeno krupnim gradom u kojem je pričinjena materijalna šteta na javnim objektima, kućama, automobilima, putevima, drveću i usjevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana