Efikasan rad javnih tužilaštava

Srna
Foto: RTRS

BANjALUKA- Pandemija virusa korona u znatnoj mjeri je uticala na rezultat rada javnih tužilaštava u Republici Srpskoj, ali su pojedina na kraju prošle godine imala manje zaostalih predmeta u odnosu na prethodne godine, ocijenjeno je na sastanku ministra pravde Srpske Antona Kasipovića i tužilaca.

Iz Ministarstva pravde je saopšteno da će i dalje nastojati da obezbijede sve uslove koji se odnose na organizaciju i poslovanje tužilaštva u skladu sa zakonom utvrđenim ovlaštenjima.

Kasipović je danas u Banjaluci razgovarao sa glavnim republičkim javnim tužiocem, zamjenikom glavnog republičkog javnog tužioca-specijalnim tužiocem, te glavnim okružnim javnim tužiocima u Srpskoj o rezultatima rada i uslovima za rad javnih tužilaštava u Republici Srpskoj.

Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju pravnih propisa iz oblasti krivičnog zakonodavstva da bi se poboljšali organizacija i efikasnost javnih tužilaštva. Shodno tome, a prema objedinjenom godišnjem izvještaju o radu za sva tužilaštva, konstatovano je da su u prethodnoj godini javna tužilaštva u Republici Srpskoj bila efikasna u svom radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana