U Istočnom Sarajevu otvorni “Dani tikve”

Srna
U Istočnom Sarajevu otvorni “Dani tikve”

Istočno Sarajevo - Defileom djece predškolskog uzrasta i prvačića, obučenih u kostime jesenjih boja ukrašene plodovima, u Istočnom Sarajevu danas je otvorena manifestacija “Dani tikve – Sajam hrane, pića, poljoprivrede i preduzetništva”.

Nakon defilea od parka “Gavrila Principa” do Tržnog centra “Bingo”, učenici niže i srednje muzičke škole i osnovne škole “Sveti Sava” pokazali su umijeće u sviranju, glumi i recitovanju.

Izložba poljoprivrednih proizvoda, prerađevina i rukotvorina postavljena je na platou ispred Tržnog centra “Bingo”, gdje je upriličena i degustacija jela od tikve.

Za prodajnu izložbu poljoprivrednih proizvoda, prerađevina i rukotvorina prijavilo se 50 izlagača iz cijele BiH.

U okviru manifestacije biće izabrani najteži, najduži, najmanji i najljepši plod tikve, proglašeni pobjednici u kategorijama najljepšeg dvorišta i balkona, kao i pobjednici u takmičenju u brzom i preciznom pletenju šarenog priglavka.

“Dane tikve” šesti put organizuje Udruženje građana “Probudi se” iz Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Udruženja Roksanda Mičić rekla je da je tikva jedna od najzdravijih namirnica u ljudskoj ishrani i da odlično uspijeva na našim prostorima.

Mičićeva je istakla da je primarni cilj promocija proizvodnje hrane i pića, poljoprivrede i preduzetništva.

U muzičkom programu nastupila su četiri kulturnoumjetnička društva i dvije pjevačke grupe, te trio “Korde per kuoro” /Corde per Cuoro/, a za posjetioce organizovana je i zabava pod nazivom “Kištra parti” i promocija zanatskog piva.

Ovoj manifestaciji prisustovali su i predstavnici lokalnih vlasti, međunarodne zajednice i gosti iz Srbije.

Sutra će od 10.00 do 16.00 časova biti organizovan pijačni dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana