U Donjoj Gradini obilježen dan pobjede nad agresijom

Srna
U Donjoj Gradini obilježen dan pobjede nad agresijom

Kozarska Dubica - U Donjoj Gradini kod Kozarske Dubice danas je obilježen dan pobjede nad agresijom Hrvatske vojske u septembru 1995. godine.

Tim povodom je kod "Topole užasa" položeno cvijeće i upaljene su svijeće na spomen-obilježju na mjestu pogibije Zorana Bulića, pripadnika policije koji je kao i desetine drugih Dubičana izgubio život u odbrani Kozarske Dubice.

Cvijeće su položili članovi porodice Bulić, rodbina, prijatelji, ratni drugovi - predstavnici Policijske stanice, delegacije opštine Kozarska Dubica, opštinske Boračke organizacije i opštinske organizacije SNSD-a.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da Dubičani svijetla obraza mogu reći da su odbranili Republiku Srpsku, isto kao i stanovnici Novog Grada i Kostajnice.

"Septembarski dani 1995. godine u našoj istoriji ostaće zabilježeni kao dani junaštva, jer smo agresoru pokazali da se ne zauzima lako ni stopa naše teritorije", naglasio je Zlojutro.

On je dodao da je Kozarska Dubica danas slobodan i otvoren grad, čiji stanovnici nastoje da zadrže dobre odnose sa Hrvatskom, a da stalnim podsjećanjem na događaje iz septembra 1995.godine ne žele da se zaboravi ko je tada bio agresor, a ko branio svoja ognjišta.

U Donjoj Gradini 19. septembra 1995. godine zaustavljena je regularna vojska Hrvatske, kao i dan prije duž cijele linije odbrane na rijeci Uni u gradskom dijelu Kozarske Dubice, kada su borci Vojske Republike Srpske i stanovnici branili i odbranili svoj grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana