U Donjoj Crkvini služen pomen za poginule borce

Srna
U Donjoj Crkvini služen pomen za poginule borce

ŠAMAC - U Donjoj Crkvini kod Šamca večeras je služen parastos za 16 boraca poginulih u Narodnooslobodilačkom ratu od 1942. do 1945. godine, kao i za 10 boraca i tri civila koji su stradali u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Simo Varadinović rekao je Srni da se i ove godine, kao i prethodnih, u prvu nedjelju po Petrovdanu služi parastos, te da je teško naći riječi utjehe koje bi umanjile bol za gubitkom poginulih boraca njihovim članovima porodica.

“Najmanje što možemo učiniti je da se na ovaj dan okupljamo u što većem broju i odamo počast našim junacima koji su život dali za Republiku Srpsku. Zadatak svih nivoa vlasti je da daju maksimum na poboljšanju statusa porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca”, rekao je Varadinović.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović rekao je da su žrtve iz Crkvine dale nemjerljiv doprinos za Republiku Srpsku i da zato ne smiju biti zaboravljene.

“Na nama je, kao i na budućim generacijama, da se staramo da njihova djela ostanu urezana u našoj istoriji”, naveo je Zoranović.

Parastos u Donjoj Crkvini služio je sveštenik Bojan Lazić, a vijence su položili predstavnici porodica poginulih, mjesne boračke organizacije i opštinske vlasti.

Organizatori su Boračka organizacija Šamac i Mjesna boračka organizacija Donja Crkvina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana