U Buletiću kod Teslića vandali oskrnavili društveni dom

RTRS
U Buletiću kod Teslića vandali oskrnavili društveni dom

Teslić - Društveni dom u Buletiću kod Teslića koji već 17 godina koriste lovačke sekcije i mještani za proslave i okupljanja, nepoznati vandali su u potpunosti devastirali. U objektu u kojem proslavljaju i krsnu slavu sela, uništene su i brojne ikone.

Neprijatna slika dočekala je sinoć mještane Buletića kada su došli u lovački dom da se pripreme za proslavu rođendana. Primijetili su nekoliko polupanih prozora, a kada su ušli unutra, imali su šta da vide. Sve što se nalazilo u domu, u potpunosti je devastirano. 

- Evo vidite ovdje ove otsike cipela. Sigurno su se ovu da popeli, i onda im je ova municija ispala i čekić, pa su preko balkona provalili unutra, polupali vrata, ušli i napravili havariju - kaže Slobodan Marijanović.

- Polupali su oko 150 kompleta posuća, escajga, sav namještaj, ovo je vandalizam! Ovaj dom nije bio samo za nas, nego ko god je želio mogao je da ga koristi - ogorčen je predsjednik lovačke sekcije Buletić Nedeljko Nikolić.

Ko je kreator ovog vandalskog čina mještani ne mogu ni da pretpostave. Nikome se, kažu, nisu zamjerili, a ko god je želio da koristi prostorije doma, mogao je to da uradi bez ikakve naknade. O svemu su obavijestili i policiju koja je odmah izašla na teren i obavila uviđaj. 

- Uviđajem koji su izvršili policijski službenici utvrđeno je da su nepoznata lica polupala stakla na prozorima i da su u unutrašnjosti objekta vršili premetačinu i polupali posuđe i deo inventara. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koji se izjasnio da se radi o krivičnom delu oštećenje tuđe stvari - navela je portparolka Policijske uprave Doboj Ljerka Stanimirović.

U domu se zadnji put organizovalo druženje prošlog vikenda i tada su sve, kažu, očistili i ostavili uredno. Incident se dogodio u međuvremenu. Za dvadesetdvogodišnjeg Slavena Marijanovića ovo je za svaku osudu. 

- Ja sam ovdje od svoje četvrte godine, pomažem. Ovo je strašno šta su uradili! Kao da su mi u kuću provalili - kaže Slaven.

Ovo nije prvi put da se nešto ovako dešava. Sličnih problema imali su i mještani susjednih sela. Uvjereni su da je objekat namjerno devastiran, imajući u vidu da se nalazi u zaseoku Ignjića rijeka, šest kilometara od glavne saobraćajnice, i da se do njega može doći samo jednim putem.

Objekat je izgrađen prije 17 godina sredstvima mještana koji tu proslavljaju i svoju krsnu slavu. Potpuno je devasiran tokom noći, a uništene su i brojne ikone koje su krasile objekat.

Policija je obavila uviđaj i istraga je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana