U Brodu održana manifestacija "Dječije maškare"

Srna
Foto: Srna

BROD- U Brodu je održana manifestacija "Dječije maškare", koju je prvi put organizovala lokalna Turistička organizacija.

U programu su učestvovali recitatorska i ritmička sekcija Osnovne škole "Sveti Sava", mališani iz brodskih vrtića "Srećica" i "Pčelica" i članovi kulturno-umjetničkih društava "Liješće" i "Duško Trifunović".

U kategoriji najkreativnije maske nagrađen je petogodišnji Luka Bardak, epitet za najljepšu masku ponijela je dvogodišnja Magdalena Prodanović, dok je najsmješniju masku nosila sedmogodišnja Nađa Milošević.

Direktor Turističke organizacije Brod Goran Vukojević istakao je da će ova manifestacija biti uvrštena u kalendar redovnih godišnjih događaja u Brodu.

"Ovakvi događaji su tradicija kod svih evropskih naroda, a mi samo nastojimo da ga popularizujemo, približimo prvenstveno djeci, njihovim roditeljima, ali i svim sugrađanima", rekao je novinarima Vukojević.

On je istakao da je manifestacija usmjerena prvenstveno ka djeci i zahvalio svim učesnicima programa, učiteljima, vaspitačima, roditeljima i svima koji su bili dio ove manifestacije koja će zasigurno prerasti u tradiciju, na ponos Broda.

Manifestacija je održana u Gradskom parku kod Sportsko-kulturnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana