U Borji šest godina ništa nije urađeno

A. J.
U Borji šest godina ništa nije urađeno

Teslić - Na parcelama industrijske zone "Borja" nema tragova gradnje, a objekti koji su bili predviđeni za rušenje nisu srušeni, što znači da opština Teslić nije nepokretnosti prenesena u njeno vlasništvo privela namjeni, za što je imala rok od šest godina, saopšteno je juče iz Pravobranilaštva Republike Srpske.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je juče na konferenciji za novinare da je nakon lokalnih izbora  Ministarstvo za industriju, energetiku i građevinarstvo RS, bez konsultacije sa lokalnom upravom, uputilo zahtjev dobojskom Pravobranilaštvu da počne isknjižavanje zemljišta "Borje" iz vlasništva opštine i vrati ga Vladi.

Miličević je najavio da će upotrijebiti sva pravno dozvoljena sredstva i da se spriječi oduzimanje vlasništva na "Borji". Kazao je da u toj industrijskoj zoni, koja je nalazi na atraktivnoj lokaciji u centru grada, postoje tri privredna subjekta koja zapošljavaju više od 150 radnika.

Iz Pravobranilaštva RS podsjećaju da je Vlada RS dala saglasnost opštini Teslić još 2010. godine da se pravo svojine nad "Borjom" prenesu na Teslić bez naknade u svrhu organizovanja poslovnih aktivnosti i stvaranja nove preduzetničke infrastrukture. Dodaju da se to nije desilo i da je zbog toga pokrenut postupak pred sudom u Doboju, koji će dati konačnu riječ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana