U bijeljinskoj Banji “Dvorovi” zadovoljni posjetom: Gostiju ne manjka ni u septembru

Ljiljana Aleksić
U bijeljinskoj Banji “Dvorovi” zadovoljni posjetom: Gostiju ne manjka ni u septembru

BIJELjINA - Bazeni Banje “Dvorovi” kod Bijeljine ni u septembru nisu prazni, jer su u ovom periodu tradicionalni gosti penzioneri, a kako bi Semberci i ostali posjetioci imali mogućnost kupanja i tokom zime, neophodno je završiti investiciju koju je prekinula pandemija.

Kako je istakao direktor JU Banja “Dvorovi” Milorad Zekić, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima sezona kupanja nastavljena je i u septembru.

- Tokom septembra naši gosti su penzioneri i oni koji znaju da uživaju u čarima plivanja, jer sada nema gužvi - kaže Zekić.

Iako je početak turističke sezone ove godine kasnio jer je banja bila u “kovid” sistemu pa su bazeni otvoreni polovinom juna, rukovodstvo je zadovoljno ljetnom sezonom. Kako Zekić kaže, na dnevnom nivou zabilježena je posjeta oko 2.700 kupača, iako je taj broj daleko od 5.000 posjetilaca prije pandemije.

- Vrijeme nas je poslužilo, izuzev desetak dana krajem avgusta, kada su temperature bile niske - kaže Zekić.

Naglašava da su u toku pregovori sa Vladom Srpske i gradskom upravom da iduće godine budu izvršena određena investiciona ulaganja.

- Razmišljamo da naše otvorene bazene opremimo toplotnim tunelima i povežemo sa hotelom “Sveti Stefan” jer imamo izvor tople vode, što nam olakšava realizaciju ideje - kaže Zekić.

Prije nekoliko godina počela je izgradnja zatvorenog bazena u sklopu banje, međutim, pandemija virusa korona prekinula je radove.

- U značajnoj mjeri smo realizovali tu investiciju, završeno je oko 95 odsto poslova, preostalo je da bude urađen dio enterijera. Mi smo zbog pandemije i finansijski posustali imajući u vidu da smo lani radili samo pola godine, a slično je počela i ova godina - rekao je Zekić.

Prvih pet mjeseci ove godine JU Banja “Dvorovi” bila je u “kovid” sistemu i nije pružala usluge.

- Bili smo uskraćeni za rad, a samim tim i da ostvarimo finansijska sredstva. Od grada smo dobili oko 200.000 KM, što je nedovoljno. Posredstvom Vlade RS i Kompenzacionog fonda dobili smo 200.000 KM kojima smo sanirali taj period kada nismo radili - kaže Zekić.

Ugovori

Geotermalna voda iz Banje “Dvorovi” nadaleko je poznata po ljekovitim svojstvima.

- Sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS potpisali smo ugovor na 310.000 KM za liječenje i rehabilitaciju pacijenata. Takođe, imamo ugovor i sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite RS za liječenje RVI. Već su bile dvije grupe od po 20 invalida na liječenju, a planirano je njih stotinak ukupno - kaže Milorad Zekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana