Tužilaštvo BiH: Spajanje odjeljenja s ciljem efikasnijeg rada

Srna
Tužilaštvo BiH: Spajanje odjeljenja s ciljem efikasnijeg rada

SARAJEVO- Kolegijum svih tužilaca Tužilaštva BiH dao je saglasnost za izmjenu i dopunu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Tužilaštva kojom će biti omogućeno spajanje Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju i Odjeljenja tri.

Ove izmjene u okviru Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal predviđaju i formiranje posebnog Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja ljudi i trgovine ljudima, a s ciljem efikasnijeg rada Tužilaštva BiH i ostvarivanja što boljih rezultata u radu institucije.

Na kolegijumu glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić i svih tužilaca razgovarano je o planu rada i aktivnostima radi ostvarivanja što boljih rezultata u ovoj godini, uprkos otežanim uslovima rada u pandemiji virusa korona, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Predložene su i analizirane aktivnosti, s ciljem realizacije što većeg broja zadataka i ostvarivanja rezultata u tekućoj godini.

Na sastanku je razgovarano i o mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzimati u narednom periodu, u radu Posebnog odjeljenja za ratne zločine i Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Na kolegijumu je razgovarano i o aktivnostima Koordinacionog tima Tužilaštva BiH za postupanje u pandemiji virusa korona koji prati epidemiološku situaciju i preporuke nadležnih tijela, radi zaštite zdravlja, kako zaposlenih, tako i osoba koje dolaze u kontakt sa tužilaštvom.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana