Tužilaštvo BiH: Podrška projektu “Partnerstvo protiv kriminala i terorizma”

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH izrazila je punu podršku projektu “Partnerstvo protiv kriminala i terorizma” koji je pokrenula Agencija EU za obuku organa za provođenje zakona (CEPOL) uz partnerstvo Kancelarije Evropske policije - EVROPOL.

Tadićeva smatra da će ovaj projekat biti koristan, budući da Tužilaštvo BiH već aktivno učestvuje u operacijama zajedno sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona i EU, u borbi protiv prekograničnog i međunarodnog kriminala.

Cilj projekta jeste jačanje kapaciteta nadležnih institucija u zemljama Zapadnog Balkana, u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, uključujući i prevenciju i borbu protiv nasilnog ekstremizma, kroz jačanje saradnje unutar institucija regiona, kao i EU, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Predstavnici CEPOL-a i EVROPOL-a predstavili su trogodišnji projekat u kojem će međunarodni eksperti zajedno sa zvaničnicima institucija u BiH i regionu, analizirati kapacitete i potrebe institucija i agencija za sprovođenje zakona u zemljama Zapadnog Balkana, te pružati podršku kroz edukacije o modalitetima i rješenjima za efikasno realizovanje zajedničke saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Na sastanku putem video-konferencije, učestvovali su Tadićev zamjenik Ozrenka Nešković i saradnici u Tužilaštvu BiH, te zvaničnici institucija i agencija za sprovođenje zakona iz BiH i međunarodni eksperti iz EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana