Trivić: Poziv nezaposlenim borcima da se prijave za novčanu pomoć

Srna
Trivić: Poziv nezaposlenim borcima da se prijave za novčanu pomoć

ŠAMAC - Načelnik Odjeljenja opštine Šamac za opštu upravu Lepa Trivić pozvala je sve nezaposlene borce na šamačkom području koji se nalaze u stanju socijalne potrebe da konkurišu na javni poziv za dodjelu novčane pomoći koje je raspisalo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, a koji je otvoren do 5. maja.

Trivićeva je navela da oni koji konkurišu treba da su mlađi od 60 godina i da su učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata od prve do pete kategorije, te da ispunjavaju ostale uslove propisane javnim pozivom.

On je dodala da nezaposleni borci sa područja opštine Šamac obrazac zahtjeva mogu da preuzmu svakim radnim danom u Odjeljenju za opštu upravu ili na internet stranici opštine Šamac.

Trivićeva kaže da nadležnom odjeljenju nije poznat iznos novčanih sredstava, koji će zavisiti od broja prijavljenih lica koja se nalaze na konačnoj listi i shodno raspoloživim sredstvima u republičkom budžetu.

Na šamačkom području ima oko 1.080 demobilisanih boraca koji imaju do 60 godina i razvrstani su od prve do pete kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana