Trivić: nemjerljiva uloga zavoda u oblasti udžbeničke politike

Srna
Trivić: nemjerljiva uloga zavoda u oblasti udžbeničke politike

BANjALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je danas zaposlenima u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo 30 godina postojanja i rada, ističući da je uloga Zavoda nemjerljiva na polju udžbeničke politike.

“Uloga Zavoda nemjerljiva je u smislu reformskih unapređenja vaspitno-obrazovnog sistema Republike Srpske, u čemu su naša nastojanja zajednička”, istakla je Trivićeva.

Ona je navela da je Zavod institucija od nacionalnog značaja i važan partner Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u svim aktivnostima na unapređenju obrazovnog sistema, kao i u oblasti kulture u Republici Srpskoj, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Zajedno kontinuirano radimo i na unapređenju kvaliteta udžbenika za osnovne i srednje škole kako bismo učenicima olakšali učenje i fokus stavili na funkcionalna znanja. Značajno smo iskoračili, zajedno radeći na digitalizaciji sadržaja udžbenika za osnovne škole, koji su naišli na pozitivan odjek kod svih učenika i nastavnika što nam je dovoljan pokazatelj da se time bavimo i u budućnosti”, navela je Trivićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo nije zadržao samo na udžbeničkoj politici i izdavanju udžbenika, nego su svoja vrata otvorili brojnim autorima koji ravnopravno konkurišu za književne nagrade “Zlatna sova” i “Sovica”, čime se značajno doprinosi razvoju književne scene Republike Srpske.

Trivićeva je čestitala ovogodišnjim dobitnicima nagrade “Zlatna sova” i “Sovica”, a rukovodstvu i svim zaposlenima u Zavodu poželjela uspješan i plodonosan rad na dobrobit obrazovanja i kulture Republike Srpske i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana