Tri odbornika u SO Kozarska Dubica napustila SDS

V. K.
Tri odbornika u SO Kozarska Dubica napustila SDS

Kozarska Dubica - Tri člana Opštinskog odbora SDS-a iz Kozarske Dubice napustili su stranku i osnovali Klub nezavisnih odbornika u dubičkom parlamentu.

SDS su napustili Radmila Arežina, Dragan Brdar i Jovica Novaković ističući da ne žele da budu više dio stranke koja se odrodila od naroda i da očekuju podršku SNSD-a i DNS-a.

Šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini opštine Kozarska Dubica Saša Ćirić kaže da je ovo klasična izdaja, ali da to neće ostaviti posljedice u redovima ove političke partije.

Iz SNSD-a su poručili da će Klub nezavisnih odbornika dobiti podršku, ali da neće da se miješaju u unutrašnje stvari SDS-a.

- To neće uticati na skupštinsku većinu jer se ništa ne mijenja. I novoformirani klub i ostatak odbornika SDS-a ostaju u većini, a to što se desilo se tiče samo SDS-a - rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a Jovica Šuman.

Novu većinu u dubičkom parlamentu od juna ove godine čine SNSD, DNS, SDS i nezavisni odbornik. U vladajućoj koaliciji do tada su bili SDS, PDP i DNS, a njenom raspadu je kumovao sukob SDS-a i PDP-a. Iz obračuna je kao gubitnik izašao PDP s obzirom na to da je izguran u opoziciju dok je njegovo mjesto u vlasti zauzeo SNSD.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana