Trebinjka Sara Džodžo na krilima Viktorija sikreta

Ratomir Mijanović
Trebinjka Sara Džodžo na krilima Viktorija sikreta

Trebinje - Zahvaljujući ljepoti, šarmu, ali i upornosti mlada Trebinjka Sara Džodžo u dalekoj Indiji sa uspjehom gradi karijeru fotomodela.

Iako ima samo 19 godina, ova studentkinja prava se može pohvaliti da je predstavljala brend "Viktorija sikret", što ne mogu mnoge svjetske manekenke.

- Prije godinu sam završila školu modelinga u Beogradu. Radnim danima išla sam u srednju školu, a vikendom putovala na časove modelinga. Nakon tri mjeseca diplomirala sam sa ocjenom devet i dobila profesionalni buk sa slikama - ispričala je Džodžo i dodala da je prošle godine njena prijateljica poslala Sarine slike sada već matičnoj agenciji "Jadž" u Slovačkoj. Potpisala je ugovor i zakoračila u magični svijet modelinga. Za Indiju je preporučila agencija "Jadž". Dobila je vizu i krenula na putovanje koje je potpuno promijenilo njen život.

Odmah je počela da radi i snimala je za popularni "Images Bazaar" čiji tiraž se mjeri milionima primjeraka.

- Bila sam glavni lik, imala sam ulogu mlade. Uradila sam i uspješan modni editorijal u tradicionalnoj indijskoj odjeći "sari" za fotografa Riča Mahešvarija. To je veliki korak za modela na indijskom tržištu, kao i prečica za saradnju sa velikim imenima i agencijama - rekla je Džodžo.

To joj je pomoglo da ostvari svoj san i snimi fotografije za prestižni svjetski brend "Viktorija sikret".

- To je bilo veliko iznenađenje za mene, jer treba preći težak put da se dođe do "Viktorija sikreta". Kada su mi javili da sam prošla na kasting nisam ni bila svjesna šta se dešava. Otputovala sam na Fešen šou u Džajpur na jugu Indije. Nositi donji veš brenda "Viktorija sikret" sa ogromnim krilima je neopisiv osjećaj. Zato zadatak da budemo seksepilne i nije bio težak. Dobila sam pohvale zbog samopouzdanja - kaže Sara.

Dodaje da je Indijkama najvažnije da garderoba šarena i jarkih boja, sa puno nakita, a bitno je i da budu pokrivene.

- U suštini Indijci su jako slični Romima, koriste se svim i svačim da bi došli do novca. Siromašni su, ali veseli i vole muziku i ples - ispričala je Sara.

Dodaje da je indijska hrana jaka i nije mnogo raznovrsna. U potpunosti je drugačija od srpske. U modelingu je teško redovno uzimati obroke, zato se trudi da jedem što više voća i povrća, a ponekad sebi priušti i slatkiše. Ugovor sa Indijcima je veže još tri mjeseca, a njena matična agencija će odlučiti koje će biti sljedeće modno tržište.

"Odbačena"

Sara kaže da je Indija opasna zemlja, pogotovo za žene. Nigdje ne izlazim sama, bez pratnje vozača.

- Imam želju da posjetim Tadž Mahal i nadam se da će mi se to i ostvariti. Za žurke uvijek nađem vremena, noćni provod u Indiji je fantastičan. Izlazim sa koleginicama gdje su i poznate ličnosti. Posjetila sam i koncert kanadske grupe "Dead mouse", gdje sam upoznala popularnog indijskog glumca Rohita Kurana, poznatijeg kao Vanš iz serije "Odbačena" - kaže Sara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana