Trebinje: Usvojen gradski budžet od 30.798.000 KM

Srna
Trebinje: Usvojen gradski budžet od 30.798.000 KM

TREBINjE - Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su danas ovogodišnji gradski budžet od 30.798.000 KM, što je za 1.418.000 KM više od planiranog nacrtom.

Planirani budžetski prihodi i primici za nefinansijsku imovinu ukupno iznose 28.706.845 KM i veći su od budžeta za 2020. godinu za 2,81 odsto, dok su ukupni rashodi i izdaci za nefinansijsku imovinu budžeta su 28.207.300 KM i veći su od budžeta za 2020. godinu za 2,81 odsto.

Od ukupnih budžetskih sredstava, 21,5 miliona KM biće raspoređeno na tekuće rashode, a 6,5 miliona na kapitalne investicije.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je novinarima da smatra da će usvojeni budžet biti ostvaren, te da će planirani prihodi biti prikupljeni.

Ćurić je rekao da Trebinje ima snage, volje, kao i sposobne ljude koji će realizovati projekte koji su danas podržani, prije svega, kapitalne investicije.

On je podsjetio da je, kada je riječ o kapitalnim investicijama, značajna podrška Vlade Republike Srpske i Srbije.

"Prije svega, mislim na projekat Starog grada, Duhovnog centra u Mrkonjićima. Takođe, Grad je opredijeljen da izradi projektnu dokumentaciju za izgradnju nove bolnice na području Trebinja koja će biti značajna za Hercegovinu. To su krupni, značajni projekti", rekao je Ćurić.

Odbornik SDS-a u trebinjskoj Skupštini Ilija Mastilović rekao je novinarima da su njegove osnovne zamjerke na usvojeni budžet na manji broj sredstava koji će biti izdvojen za zdravstvene radnike.

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su na današnjoj sjednici i odluku o dodjeli Svetosavske nagrade za 2020. godinu za sedam zaslužnih radnika iz oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Svetosavsku nagradu Grad Trebinje dodjeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju, vaspitanju i unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana