Trebinje: Stigao respirator u bolnicu

Srna
Trebinje: Stigao respirator u bolnicu

TREBINjE - Epidemiološka situacija na području Trebinja je stabilna pa je gradski Štab za vanredne situacije donio odluku o povlačenju mjere u vezi sa gradskom pijacom, a direktor trebinjske Bolnice Ljubica Miljanović saopštila je da je stigao respirator kako je to ranije najavio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Miljanovićeva je zahvalila srpskom članu Predsjedništva BiH za donaciju koja je od velike važnosti za trebinjsku Bolnicu.

 "U Bolnici trenutni imamo osam pacijenata na liječenju, troje je sa težom kliničkom slikom, a ostalih pet sa srednje teškom, za sada nemamo pacijenta koji je na respiratoru", rekla je Miljanovićeva.

Gradonačelnik Trebilja i komandant Štaba za vanredne situacije Mirko Ćurić rekao je da se sve mjere produžavaju do 27. aprila osim mjere koja se odnosi na rad trebinjske gradske pijace.

 "Dozvoljava se da pijaca radi i to isključivo za proizvođače iz Trebinja koji imaju rasad. Dozvoljava im se rad od sutra, a zakup tezgi se neće plaćati", rekao je Ćurić.

Ćurić je naglasio da se mjere moraju poštovati, a ako ne budu poštovane odluka o pijaci će se vratiti na snagu.

"To će sutra biti eksperimentalno pa ćemo razmišljati da se komplet pijaca onakva kakva je bila vrati na staro, što nam je i cilj. I dalje nam je prioritet zdravlje", rekao je Ćurić.

Epidemiolog Jelena Durić rekla je da je epidemiološka situacija na području Trebinja stabilna i da je u ovom gradu virus korona potvrđen kod 20 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana