Trebinje: Prvi put usvojen program rada gradonačelnika i gradske uprave

Srna
Trebinje: Prvi put usvojen program rada gradonačelnika i gradske uprave

TREBINjE - Na današnjem zasjedanju Skupštine grada Trebinja prvi put je usvojen Plan i program rada gradonačelnika i Gradske uprave za 2020. godinu, čiji je cilj unaprijediti rad gradske uprave.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić rekla je da je suština ovog dokumenta to što nudi planove i praćenje Strategije razvoja grada Trebinje od 2018. do 2027. godine, a nudi i informaciju o redovnim poslovima gradonačelnika i svih odjeljenja i službi u gradu.

Skočajićeva je istakla da je ovaj dokument okvirni i neograničavajući, te da će doprinijeti tome da za naredni period budu ponuđena bolja rješenja.

- Imamo i posebno izdvojene tabele sa kapitalnim ulaganjima jer su to osjetljiva pitanja, ali ovaj tim stoji iza obećanja datih građanima - poručila je Skočajićeva.

Ona je naglasila da se ovaj dokument usvaja po preporuci Vlade Republike Srpske i odbacuje tvrdnje trebinjske opozicije da je dokument usvojen isključivo zbog izborne godine.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Trebinja Vidomir Begenišić smatra da je ovaj dokument pun predizbornih obećanja.

- Ovo je po nama iz SDS-a spisak lijepih želja gdje su pomenute neke nelogičnosti, a to je da će u ovoj godini pažnja biti usmjerena na edukaciju kadrova. Postavlja se pitanje zašto je to došlo tek u četvrtoj godini mandata? - upitao je Begenišić.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Program plana rada gradske Skupštine za 2020. godinu.

Trebinjska Skupština je danas za vršioca dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti imenovala Vedrana Vučinića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana