Trebinje: Počeli besplatni treninzi plivanja

Srna
Trebinje: Počeli besplatni treninzi plivanja

TREBINjE - Besplatni treninzi plivanja za djecu osnovnih škola počeli su danas na olimpijskom bazenu "Banje" u Trebinju, a ovu aktivnost treću godinu zaredom organizuje Sportsko društvo "Leotar" kao pripremnu fazu Škole sporta. Aktivnosti se realizuju uz podršku grada Trebinja i u saradnji sa Javno ustanovom /JU/ "Bazeni Trebinje" i Plivačkim klubom "Leotar".

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić naveo je da Škola sporta u Trebinju funkcioniše četvrtu godinu zaredom, a treću godinu kada je riječ o plivanju.

On je rekao da je danas tridesetoro djece počelo sa Školom sporta i pozvao sve koji se još nisu prijavili da to učine i naglasio da je sve besplatno.

"Angažovali smo profesore fizičkog vaspitanja, fizioterapeute, u saradnji sa Sportskim društvom Leotar, JU Bazeni, svim drugim klubovima i ustanovama, sve oblasti sporta su im na raspolaganju ko čime želi da se bavi, za bezbjednost djece odgovaraju i treneri i ljekari", rekao je Ćurić i dodao da je važno da se sve epidemiološke mjere poštuju.

Trener Stefan Bovan rekao je da je ovo četvrta sezona da radi sa djecom, te da veliki broj djece ostaje da trenira i kasnije.

Bovan je dodao da za mjesec dana treninga 15 do 20 djece od njih 30 nauči da pliva.

Boban Brnjoš iz Škole sporta Trebinje rekao je novinarima da je za tri godine kroz Školu sporta prošlo 350 djece, a više od 50 odsto njih nastavilo je da se bavi plivanjem i drugim sportovima.

"Idemo i dalje ka zajedničkom cilju, da imamo što manje fizički neaktivne djece, a što više njih koja se bave sportom", istakao je Brnjoš.

Nakon ove pripremne faze, koja će se odvijati u naredne dvije nedjelje na olimpijskom bazenu, Škola sporta zvanično počinje sa radom 1. septembra, a treninzi će, kao i do sada, biti organizovani u sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana